x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SU-34 sau noul avion senzatie al Armatei Rosii

SU-34 sau noul avion senzatie al Armatei Rosii

de Corina Andriuta    |    16 Dec 2006   •   00:00
SU-34 sau noul avion senzatie al Armatei Rosii

Haosul care a parut ca domneste in armata rusa a luat sfarsit. Cel putin asa lasa sa se inteleaga Vladimir Putin dupa ce armata rusa a fost dotata cu rachetee de lupta si bombardire de ultima generatie. Din acest moment armata rosie pare dispusa sa arate un deget semet catre dusmanul de-o viata, SUA!

In Novosibirsk, ieri dimineata, cu mare fast presedintele rus Vladimir Putin a prezentat avionul care va fi mandria flotilei aeriene a armatei rosii: SU-34. Vladimir Mihailov, comandantul fortelor aeriene, s-a aratat extrem de satisfacut de noul model pe care armata il va folosi: " Acest aparat va fi folosit in urmatorii 40 de ani de aviatia noastra. SU-34 este masina viitorului. Are un potential mare , care va fi solicitata din plin de noi". Aceste avioane, timp de 10 ani, vor fi cele mai performante din aviatia Rusa. "Astazi avem nevoie de 200 de astfel de masini. De aceea perspectivele sunt bune". Pentru rusi perspectivele dezvoltarii avioanelor de lupta sunt destul de roze. "Noi nu dorim sa modernizam SU -24 pentru ca aceste masini mai pot lucra inca 10-15 ani, dar peste 20 de ani toate SU-24 vor fi schimbate si vor fi inlocuite cu SU- 34 " a mai spus Mihailov. Ieri dimineata comandantul Vladimir Mihailov, la ceremonia solemna, a primit raportul tehnic de buna functionare a avioanelor, dupa care a fost semnat documentul de predare catre fortele aeriene ale armatei Ruse a primelor doua astfel de aparate. Pentru armata rusa, fabricarea bombardierelor SU-34 este considerat a fi unul dintre programele prioritare de dezvoltare, mai ales ca ele sunt avioane militare de ultima generatie. Bombardierele SU-34 pot distruge tinte aeriene si terestre, mobile sau fixe, in timpul zilei si in timpul noptii, indiferent de conditiile atmosferice. Conform unor informatii aparute in cotidianul "Izvestia" expertii militari doresc sa modifice urmatoarele variante SU, astfel incat sa construiasca un avion-spion. Cu timpul aceste avioane vor inlocui avioanele tip SU-34.

AMENINTAREA FANTOMEI. Conform site-ului www.rian.ru , dupa ceremonia care a avut loc la uzina din Novosibirsk, Vladimir Putin a anuntat ca Rusia mai are o arma imbatabila - racheta ballistica PC -12 M "Topoli M" (SS-X-27) - , fabricata dupa nomenclatorul NATO. In 2015, Rusia va avea un scut cu astfel de rachete ce nu pot fi detectate de nici un radar american. "Noul complex de arme politice Topoli - M face inutila orice presiune asupra Rusiei", a spus Serghei Ivanov, ministrul rus al apararii. Putin l-a completat pe Ivanov declarand ca racheta "Topoli M" "este absolut noua, si extrem de moderna . Aceasta este arma secolului 21 !". Racheta cantareste 47,2 tone si are o raza de actiune de 10 mii de km. In urmatorii 5 anii rusii sunt dispusi sa cheltuie 200 miliarde dolari pentru moderniozarea armatei rosii cu avioane si SU -24 si rachete balistice Topoli M.

×
Subiecte în articol: externe su-34