x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA / 11 inculpati in cel mai mare caz de furt de identitate

SUA / 11 inculpati in cel mai mare caz de furt de identitate

de Veronica Micu    |    06 Aug 2008   •   00:00
SUA / 11 inculpati in cel mai mare caz de furt de identitate

11:40 • Unsprezece persoane au fost inculpate ieri, la Boston, pentru furtul si vinzarea a circa 40 de milioane de numere de carti de credit obtinute prin piratarea sistemelor informatice a noua mari distribuitori americani.

Unsprezece persoane au fost inculpate ieri, la Boston, pentru furtul şi vînzarea a circa 40 de milioane de numere de cărţi de credit obţinute prin piratarea sistemelor informatice a nouă mari distribuitori americani.


PIRATARE. Potrivit Departamentului Justiţiei, este vorba despre cel mai grav caz de piratare şi furt de identitate descoperit vreodată în Statele Unite. Numerele de carduri furate erau vîndute pe internet altor infractori din Statele Unite şi Europa şi folosite pentru a retrage zeci de mii de dolari. Dintre cei 11 arestaţi, trei sunt americani, trei sunt ucraineni, doi chinezi, unul este din Belarus, unul din Estonia, iar în cazul unuia, ţara de origine nu este cunoscută, a precizat Departamentul de Justiţie. Potrivit acuzării, suspecţii au obţinut numerele cărţilor de credit piratînd reţelele informatice wireless ale unor magazine precum TJX Companies, BJ's Wholesale Club, OfficeMax, Boston Market, Barnes & Noble, Sports Authority, Forever 21 şi DSW. După ce intrau în reţele, ei instalau programe care obţineau numerele cardurilor, parolele şi alte informaţii bancare. "Acest caz arată cît poate costa folosirea cu intenţii rele a unei tastaturi. Consumatorii, companiile şi guvernele din toată lumea trebuie să continue să dezvolte modalităţi de protejare a informaţiilor personale şi profesionale sensibile", a declarat procurorul statului Massachusetts, Michael Sullivan.

×
Subiecte în articol: externe