x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: 11 persoane ucise şi cel puţin alte şase rănite într-un atac armat în Virginia Beach

SUA: 11 persoane ucise şi cel puţin alte şase rănite într-un atac armat în Virginia Beach

01 Iun 2019   •   07:38
SUA: 11 persoane ucise şi cel puţin alte şase rănite într-un atac armat în Virginia Beach

Un angajat municipal nemulţumit a deschis focul vineri într-o clădire a administraţiei oraşului balnear Virginia Beach de pe coasta de est americană, ucigând 11 persoane şi rănind cel puţin alte şase înainte de a-şi pierde viaţa, transmite Reuters.

Şeful poliţiei din Virginia Beach, James Cervera, a declarat într-o conferinţă de presă că sunt în curs de anchetare circumstanţele în care s-a produs atacul armat, fără a furniza multe detalii. A precizat că printre persoanele rănite se află un ofiţer de poliţie.

Vineri, puţin după ora locală 16:00 (20:00 GMT) suspectul, "un vechi angajat nemulţumit", a intrat în clădire şi a început "imediat să tragă la întâmplare", a declarat Cervera, potrivit AFP. Incidentul a avut loc în clădirea numărul 2 a complexului centrului municipal, unitate ce găzduieşte birourile angajaţilor din domeniul lucrărilor publice şi al utilităţilor, situată lângă clădirea primăriei.

După sosirea forţelor de ordine, "suspectul a atras asupra unui ofiţer de poliţie, iar poliţiştii, la rândul lor, au deschis focul. Suspectul a decedat" a mai precizat şeful poliţiei din Virginia Beach.

"Aceasta este cea mai sfâşietoare zi din istoria Virginia Beach", a declarat primarul Bobby Dyer în conferinţa de presă comună cu şeful poliţiei. "Oamenii implicaţi sunt prietenii, colegii de muncă şi vecinii noştri", a declarat primarul, conform Reuters.

Problematica violenţei armate are o semnificaţie specială în Virginia, stat în care îşi are sediul National Rifle Association (Asociaţia Naţională a Armelor), cea mai veche organizaţie americană ce militează pentru dreptul cetăţenilor de a deţine arme.

În Virginia, un stat în mod tradiţional republican, dare care "se colorează" democrat pe măsură ce se urbanizează şi se diversifică, a avut loc în 2007 un atac armat sângeros, în care un student cu probleme psihice a ucis 32 de persoane în campusul Universităţii Virginia Tech. AGERPRES

×