x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA a stabilit criteriile pentru vize

SUA a stabilit criteriile pentru vize

29 Iun 2017   •   14:51
SUA a stabilit criteriile pentru vize
Sursa foto: flickr.com

Casa Albă a stabilit noi criterii pentru obţinerea vizei pentru şase ţări musulmane şi toţi refugiaţii. Astfel, aceştia trebuie să aibă membrii “apropiaţi” ai familiei sau afaceri în SUA. Regulile, adresate oamenilor din Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Ymen, intră în vigoare joi.

Potrivit noilor reguli, în următoarele 90 de zile, cei fără membrii apropiaţi ai familiei, definiţi ca fiind părinţi, copii, copii vitregi, soţ sau soţie, fraţi, nu vor putea să intre în SUA. Definiţia membrilor “apropiaţi” exclude bunicii, unchii, mătuşile, nepoţii şi nepoatele sau stră-nepoţii.

Excepţie de la această nouă regulă o constituie persoanele cu afaceri sau legături educaţionale în Statele Unite.

Toţi cei care deţin deja vize nu sunt afectaţi. De asemenea, cei cu dublă naţionalitate care călătoresc cu paşaportul din ţări neafectate vor putea intra în SUA.

Regulile intră în vigoare de la ora 20:00, Washington.

Oricum, avocaţii, fie că se situează în favoarea restricţiilor sau împotriva lor, au atras atenţia că aceste noi reguli, care vor rămâne valabile până cănd Curtea Supremă ia o hotărâre finală, pot deschide uşa unui val de provocări legale.

“În termeni practici, asta înseamnă că ordinul executiv nu poate acţiona împotriva naţiunilor străine care revendică faptul că au o relaţie <> cu o persoană din Statele Unite.”, a afirmat Curtea Supremă.

Sursă: BBC

×
Subiecte în articol: viza viza sua donald trump