x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA AVERTIZEAZĂ: Orice intervenţie a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie!

SUA AVERTIZEAZĂ: Orice intervenţie a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie!

09 Aug 2014   •   15:15
SUA AVERTIZEAZĂ: Orice intervenţie a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie!

Ambasadoarea ONU Samatha Power a acuzat vineri Rusia că doreşte să se folosească de situaţia gravă umanitară din estul Ucrainei pentru a interveni mai mult în această regiune, relatează AFP, conform Agerpres. Agravarea condiţiilor de viaţă ale civililor în jurul regiunilor Doneţk şi Lugansk 'trebuie să fie reglementată, dar nu de către cei care au creat această situaţie', a afirmat Power, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru această situaţie.

Ajutorul de urgenţă 'trebuie transportat de organizaţii umanitare care au experienţă, nu de către Rusia /.../ Orice intervenţie suplimentară a Rusiei în Ucraina ar fi total inacceptabilă şi considerată ca o invadare a Ucrainei', a explicat ambasadoarea SUA, potrivit căreia este vorba de un nonsens: 'Rusia doreşte să deghizeze o criză politică în criză umanitară'.

'Trebuie să se răspundă nevoilor umanitare legitime, dar să se evite repetarea istoriei', a conchis ambasadoarea SUA, stabilind o paralelă cu războiul din 2008, din Georgia, dus de Moscova pentru a ajuta separatiştii din Osetia de Sud.

Rusia a propus să efectueze o 'misiune umanitară' sau să creeze coridoare umanitare pentru a veni în sprijinul populaţiei din estul Ucrainei.

Ambasadorul britanic Mark Lyall Grant s-a exprimat şi el împotriva unei acţiuni umanitare a Moscovei în Ucraina, apreciind-o ca total nejustificată. 'Rusia este problema, nu soluţia', a afirmat el.

×