x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA / Bruce Ivins este autorul atacurilor cu antrax

SUA / Bruce Ivins este autorul atacurilor cu antrax

de Veronica Micu    |    07 Aug 2008   •   00:00
SUA / Bruce Ivins este autorul atacurilor cu antrax

11:20 • Biroul Federal american de Investigatii a facut public cazul atacurilor mortale cu antrax, care au avut loc in Statele Unite in anul 2001. Noi documente releva ca omul de stiinta american Bruce Ivins a fost singurul responsabil pentru acele atacuri.

Biroul Federal american de Investigaţii a făcut public cazul atacurilor mortale cu antrax, care au avut loc în Statele Unite în anul 2001. Noi documente relevă că omul de ştiinţă american Bruce Ivins a fost singurul responsabil pentru acele atacuri.

VINOVAT. Doctorul s-a sinucis săptămîna trecută luînd o doză mare de calmante. Ivins ar fi fost informat despre inculparea sa înainte de a muri. Scrisorile anonime otrăvite cu antrax au ucis 5 persoane în Statele Unite în 2001, chiar după atentatele de la 11 septembrie. Atacurile au afectat serviciul naţional de poştă şi au alimentat teama privind noi atentate teroriste. Considerat un specialist în microbiologie, Bruce Ivins lucra într-un laborator militar din statul Maryland, de unde s-a dovedit că provenea antraxul. Ancheta a durat 7 ani, a fost puternic criticată mai ales după o primă eroare a poliţiei federale care a fost urmărită în justiţie pentru a se fi concentrat asupra unui prim suspect, stricîndu-i reputaţia şi cariera.

×
Subiecte în articol: externe