x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA - Căsătorie gay într-un desen animat; un post de televiziune a refuzat difuzarea unui episod

SUA - Căsătorie gay într-un desen animat; un post de televiziune a refuzat difuzarea unui episod

21 Mai 2019   •   22:50
SUA - Căsătorie gay într-un desen animat; un post de televiziune a refuzat difuzarea unui episod

Un post public de televiziune din Alabama, stat conservator din sudul SUA, a refuzat difuzarea unui episod din desenul animat ''Arthur'' motivând că prezintă o căsătorie între două personaje de acelaşi sex, relatează marţi AFP citând media americane.

În acest episod, Arthur şi prietenii săi asistă la căsătoria profesorului lor, Ratburn, cu Patrick, un ciocolatier. În acest desen animat americano-canadian Arthur est un porc furnicar, la fel ca şi Patrick, în timp ce Ratburn este un şobolan.

Difuzarea episodului în cauză era programată la mijlocul lunii mai, însă postul Alabama Public Television (APT) a preferat să îl înlocuiască cu un alt episod, mai vechi.

''Deşi îi încurajăm cu tărie pe părinţi să se uite la televizor împreună cu copiii lor şi să discute apoi despre ce au învăţat, părinţii ştiu cu siguranţă că pot avea încredere să îşi lase copiii să vizioneze nesupravegheaţi postul APT'', a declarat Mike McKenzie director de programe la APT, citat de AL.com.

"Totodată, suntem conştienţi că şi copiii cu vârste mai mici decât cea a publicului 'vizat' de Arthur urmăresc, de asemenea, emisiunea", a adăugat el.

Contactat de AFP, postul APT nu a reacţionat imediat.

Aceasta nu este prima dată când problema homosexualităţii în programele pentru copii face obiectul unei polemici. În septembrie, a reieşit la suprafaţă o veche controversă privind ''Sesame Street - Number 1'' după ce unul dintre scenariştii celebrului program a vorbit despre marionetele Ernest şi Bart ca despre un "cuplu care se iubeşte".

Vestea vine într-un moment în care Alabama şi alte state americane ţin prima pagină a ziarelor după adoptarea legilor care interzic sau restricţionează în manieră draconică accesul la întreruperea voluntară a sarcinii (IVS), aminteşte AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua casatorie gay desen animat