x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Colete suspecte trimise la instituţii guvernamentale şi militare

SUA: Colete suspecte trimise la instituţii guvernamentale şi militare

27 Mar 2018   •   09:21
SUA: Colete suspecte trimise la instituţii guvernamentale şi militare

Colete suspecte au fost trimise la şase instituţii guvernamentale şi situri militare situate în zona capitalei Washington, a relatat presa americană.

 

Biroul Federal de Informaţii (FBI) şi autorităţi militare au declarat că investighează şase colete suspecte conţinând componente explozive, a anuntat NBC News. Pachetele au fost trimise la diferite unitati ale armatei şi serviciilor de informaţii cu sediul în zona Washingtonului.

"La 26 martie, FBI a răspuns la sesizarea privind colete suspecte la numeroase situri guvernamentale. Fiecare colet a fost ridicat pentru analize suplimentare", a declarat Biroul federal într-o postare pe Twitter.

Primul a fost descoperit luni dimineaţă la Universitatea Naţională de Apărare, a precizat NBC. Celelalte au fost reperate la centrele de triere a corespondenţei de la CIA şi Casa Albă dintr-o suburbie a Washingtonului şi la o facilitate a marinei din Dahlgren, în Virginia.

Autorităţile au declarat presei că pachetele au fost trimise prin poştă, unele continand scrisori al căror conţinut a fost calificat drept "confuz".

FBI examinează în prezent coletele pentru a stabili dacă acestea provin de la aceeaşi persoană sau aceleaşi persoane şi dacă trebuie luate în serios. AGERPRES

×