x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA continuă înarmarea Taiwanului. Un nou contract pentru modernizarea rachetelor Patriot

SUA continuă înarmarea Taiwanului. Un nou contract pentru modernizarea rachetelor Patriot

10 Iul 2020   •   14:57
SUA continuă înarmarea Taiwanului. Un nou contract pentru modernizarea rachetelor Patriot

Departamentul de Stat SUA a aprobat vânzarea către  Taiwan a unui pachet care prevede modernizarea rachetelor Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3), informează DPA. Contractul se ridică la 620 de milioane de dolari.
Congresul SUA a fost notificat cu privire la această tranzacţie, care include doar mentenanța rachetelor existente în Taiwan.

"Vânzarea propusă va contribui la ameliorarea securităţii beneficiarului şi va ajuta la menţinerea stabilităţii politice, a echilibrului militar şi a progresului economic în regiune", a transmis Agenţia Statelor Unite pentru Cooperare în Securitatea Apărării (DSCA).

Principalul contractant va fi compania Lockheed Martin.

Ministerul Apărării de la Taipei a declarat că vânzarea va avea loc efectiv peste o lună.

La rândul său, Ministerul de Externe a mulţumit Statelor Unite și a precizat că acordul "ne permite să achiziţionăm echipament defensiv la momentul oportun".

Este a şaptea vânzare de armament a SUA către Taiwan, în mandatul preşedintelui Donald Trump, iar guvernul de la Taipei va continua să îşi întărească parteneriatul cu Washingtonul pentru a-și asigura pacea şi stabilitatea în regiunea indo-pacifică.

În luna mai, SUA a anunţat că este posibil să vândă Taiwanului 18 torpile grele avansate MK-48 Mod 6AT.

Înarmarea Taiwanului are loc în contextul tensiunilor cu China. Din 1949 în această regiune, desprinsă din China, există o administrație independentă pe care Beijingul nu o recunoaște. 

 

×
Subiecte în articol: sua taiwan China inarmare rachete patriot