x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA cred că noul lider Al-Qaida se află în Pakistan

SUA cred că noul lider Al-Qaida se află în Pakistan

15 Sep 2011   •   05:50
SUA cred că noul lider Al-Qaida se află în Pakistan

Noul lider Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, s-ar afla tot in Pakistan, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, George Little. "Nu avem nicio informatie potrivit careia el s-ar afla in alta parte decat in Pakistan", a declarat Little in cadrul unei conferinte de presa, la o zi de la difuzarea unei inregistrari video de catre liderul retelei extremiste, in care acesta promite "infrangerea" Statelor Unite.

Inregistrarea video difuzeaza si un mesaj al lui Osama bin Laden in care acesta le promite americanilor ca vor sfarsi "ca sclavii" companiilor multinationale si "banilor evreiesti", relateaza AFP, citata de Mediafax.

Potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, aceasta inregistrare video a fost gasita de fortele speciale americane in timpul unui asalt care a condus la eliminarea lui Ben Laden la inceputul lui mai, in Pakistan. Statele Unite au difuzat-o, dar fara sonor.

Secretarul american al Apararii, Leon Panetta, a declarat in iulie, in timpul unei vizite la Kabul, ca Zawahiri se afla, in opinia lui, in zonele tribale de la frontiera cu Afganistanul. El a cerut Islamabadului sa inceapa sa il urmareasca.

Ca raspuns, Pakistanul le-a cerut Statelor Unite sa faca "schimb de informatii" pe tema noului lider Al-Qaida "pentru a intreprinde operatiuni tintite".

×