x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Fiul lui Biden, anchetat

SUA: Fiul lui Biden, anchetat

22 Mai 2020   •   18:30
SUA: Fiul lui Biden, anchetat

O comisie din Senatul SUA, aflat sub controlul Partidului Republican, a emis citaţii pentru obţinerea de documente într-o anchetă care vizează activităţile desfăşurate în Ucraina de Hunter Biden, fiul lui Joseph Biden (foto), potenţialul adversar al preşedintelui Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

Comisia pentru Securitate Naţională şi Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA a aprobat citaţiile care îi vizează pe Hunter Biden şi firma ucraineană Burisma, în ceea reprezintă, în contextul viitorului scrutin prezidenţial, o tentativă de evaluare a activităţii lui Joseph Biden de vicepreşedinte al Statelor Unite, relatează cotidianul „The Washington Post”. Republicanii vor documente referitoare la activităţile lui Hunter Biden în cadrul conducerii companiei energetice ucrainene Burisma. Senatorii democraţi acuză că investigaţia parlamentară este o manevră electorală pentru afectarea imaginii lui Joseph Biden, care probabil va fi adversarul lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din noiembrie. Hunter Biden a făcut parte din conducerea companiei Burisma din 2014. Poziţia sa a generat preocupări privind conflict de interese, dat fiind că tatăl său, Joseph Biden, era vicepreşedinte al SUA. Departamentul de Stat a stabilit, în 2014, că nu exista un conflict de interese, argumentând că Hunter Biden era „persoană privată”.

 

Presiunile preşedintelui Trump asupra Ucrainei pentru investigarea activităţilor familiei Biden au făcut obiectul unei anchete a Camerei Reprezentanţilor din SUA, majoritar democrată. Trump a fost vizat de procedura destituirii, dar a fost achitat.

 

 

 

 

 

×