x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA, furioase pe decizia CPI de a ancheta atrocități din Afganistan

SUA, furioase pe decizia CPI de a ancheta atrocități din Afganistan

05 Mar 2020   •   22:30
SUA, furioase pe decizia CPI de a ancheta atrocități din Afganistan

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a criticat astăzi ancheta „nechibzuită” autorizată de Curtea Penală Internaţională pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii (CPI) în Afganistan, inclusiv cazuri de abuzuri comise de soldaţi americani, scrie AFP.

„Este o acţiune incredibilă din partea unei instituţii politice care nu trebuie dea socoteală şi se deghizează în organ juridic”, a tunat secretarul de Stat al SUA.

Pompeo  a afirmat că această decizie „este adoptată la doar câteva zile după ce SUA au semnat un acord de pace istoric privind Afganistanul, care este cea mai bună şansă pentru pace şi pentru o întreagă generaţie”.

„Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că nu sunt aduşi americani în faţa acestui organism politic pentru a regla o vendetă politică”, a mai spus șeful diplomației de la Washington.

Ancheta se va focaliza asupra presupuselor crime comise atât de către combatanţi talibani şi de către unităţile afgane proguvernamentale, cât şi de către forţele internaţionale, în special de trupele americane.

×
Subiecte în articol: afganistan cpi