x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA impun sancţiuni unor susţinători ai Hezbollah

SUA impun sancţiuni unor susţinători ai Hezbollah

02 Feb 2018   •   19:09
SUA impun sancţiuni unor susţinători ai Hezbollah

Administraţia Trump a atacat vineri reţeaua financiară a grupării Hezbollah, impunând sancţiuni împotriva a şase indivizi şi şapte entităţi în cadrul unui efort de a combate influenţa Iranului în Orientul Mijlociu şi dincolo de această regiune, relatează Reuters şi AFP.

'Administraţia este decisă să dezvăluie şi să dezmembreze reţelele Hezbollah, inclusiv pe acelea din Orientul Mijlociu şi Africa de Vest, folosite pentru a-şi finanţa operaţiunile ilicite', a declarat secretarul trezoreriei, Steven Mnuchin, anunţând penalităţile în cadrul unor măsuri financiare care vizează gruparea şiită libaneză Hezbollah.

Printre cei şase indivizi sancţionaţi se află cinci libanezi şi un irakian, majoritatea având legături cu societatea Al-Inmaa Engineering and Contracting, a anunţat Departamentul Trezoreriei. Cele şapte entităţi sunt firme cu sediile în Sierra Leone, Liberia, Liban şi Ghana, se mai arată într-un comunicat.

Aceste sancţiuni sunt prezentate ca primele dintr-o serie care va lovi Hezbollahul după o schimbare de politică ordonată de administraţia Trump.

De la alegerea republicanului Trump, SUA doresc să arate mai multă fermitate în ceea ce priveşte Hezbollahul şi susţinătorii săi iranieni.

Potrivit unui alt responsabil american, mişcarea şiită Hezbollah, care joacă un rol substanţial în viaţa politică libaneză şi este considerată de SUA grupare teroristă, primeşte cea mai mare parte a bugetului său (700 milioane de dolari pe an) de la guvernul iranian.AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua sanctiuni sustinatori hezbollah