x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA, lovită de uraganul Sandy. Cetățenii, sfătuiți să se pregătească de câteva zile fără electricitate

SUA, lovită de uraganul Sandy. Cetățenii, sfătuiți să se pregătească de câteva zile fără electricitate

27 Oct 2012   •   13:07
SUA, lovită de uraganul Sandy. Cetățenii, sfătuiți să se pregătească de câteva zile fără electricitate

Uraganul Sandy, care a ucis peste 20 de persoane, ieri, în Bahamas, se îndreaptă către coasta de est a Statelor Unite, fiind de așteptat ca luni să fie lovite statele New York și regiunea New England, care cuprinde statele Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island și Connecticut.

Momentan, Sandy a fost retrogradat la gradul de furtună tropicală, însă este posibil să crească din nou în intensitate, în cazul în care se va ciocni cu o masă de aer rece, care avansează, în prezent, dinspre vestul Americii.

Meteorologii i-au sfătuit deja pe cetățenii americani care se află în calea lui Sandy să își pregătească baterii și hrană, pentru că este posibil ca frutuna să ducă la întreruperea furnizării de curent electric.

"Există posibilitata întreruperii energiei electrice pe porțiuni extinse, nu doar pentru câteva zile, dar chiar și pentru câteva săptămâni, dacă furtuna nu-și schimbă cursul”, spune meteorologul Kathy Orr.

Potrivit meteorologilor, Sandy este un tip de furtună care poate dura câteva zile, odată ce se ciocnește de uscat, aducând vânturi foarte puternice și ploi însemnate.

Între timp, 20 de nave militare americane au fost trimise în larg, pentru a evita furtuna. 

×
Subiecte în articol: uraganul sandy