x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Ministrul muncii, Alex Acosta, demisionează în urma scandalului Epstein

SUA: Ministrul muncii, Alex Acosta, demisionează în urma scandalului Epstein

12 Iul 2019   •   18:40
SUA: Ministrul muncii, Alex Acosta, demisionează în urma scandalului Epstein

Ministrul american al muncii, Alexander Acosta, şi-a anunţat vineri demisia în urma criticilor privind modul în care a gestionat ca procuror federal, în urmă cu un deceniu, dosarul juridic în care finanţistul Jeffrey Epstein era acuzat de abuzuri sexuale asupra unor minore, transmit AFP şi dpa.

'L-am sunat pe preşedinte în această dimineaţă pentru a-i spune că sunt de părere că demisia este cel mai bun lucru de făcut', a declarat Acosta, din grădina de la Casa Albă, alături de preşedintele Donald Trump.

'Alex Acosta a fost un foarte bun ministru al muncii', a comentat Trump.

Lui Acosta i se reproşează de câteva zile că, în 2018, pe când era procuror federal în Florida, a negociat un acord în justiţie prea favorabil lui Epstein.

Jeffrey Epstein, investitor în fonduri speculative, a fost inculpat din nou luni la New York pentru exploatarea sexuală a zeci de minore, acuzaţii pentru care riscă până la 45 de ani de închisoare.

Bogatul finanţist, care legase numeroase relaţii de prietenie cu personalităţi precum miliardarul Donald Trump, fostul preşedinte democrat american Bill Clinton sau prinţul Andrew, unul dintre fiii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fusese vizat de acuzaţii similare în Florida în urmă cu un deceniu.

În urma unui acord încheiat cu Acosta, procurorul federal de caz, Epstein a reuşit să evite trimiterea sa în judecată de către justiţia federală americană.

El a fost condamnat atunci doar pentru fapte minore asociate prostituţiei, ceea ce i-a adus o pedeapsă de 13 luni de închisoare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua ministrul muncii demisie