x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA nu vor reacţiona exagerat la ultimele lansări de rachete nord-coreene, dă asigurări Pentagonul

SUA nu vor reacţiona exagerat la ultimele lansări de rachete nord-coreene, dă asigurări Pentagonul

06 Aug 2019   •   12:55
SUA nu vor reacţiona exagerat la ultimele lansări de rachete nord-coreene, dă asigurări Pentagonul

Secretarul american al apărării, Mark Esper, a promis marţi că Washingtonul nu va reacţiona exagerat la seria de rachete lansate de Coreea de Nord în ultima perioadă şi că va lăsa deschisă calea dialogului cu Phenianul, transmite Reuters. 

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţă două proiectile neidentificate din provincia Hwanghae de Sud, de pe coasta sa estică.

''Esenţial este să lăsăm deschisă uşa diplomaţiei. Nu vom avea o reacţie exagerată la aceste evenimente, dar le vom monitoriza, le urmărim atent şi suntem conştienţi de ceea ce se întâmplă'', le-a declarat Esper jurnaliştilor care îl însoţesc într-o vizită în Japonia.

Lansarea de marţi dimineaţă este cea de-a patra efectuată de Phenian în mai puţin de două săptămâni.

Rezoluţiile ONU îi interzic Coreei de Nord, care a efectuat şi câteva teste nucleare, să lanseze rachete balistice cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

După un an de tensiuni şi ameninţări reciproce, preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au avut în iunie 2018, la Singapore, un summit istoric la finalul căruia liderul nord-coreean a semnat un angajament, redactat în termeni vagi, în care se angaja să lucreze pentru "denuclearizarea Peninsulei Coreene".

Un al doilea summit, organizat în februarie la Hanoi, s-a încheiat rapid din cauza unui dezacord privind chestiunea ridicării sancţiunilor economice împotriva Coreei de Nord şi concesiile pe care Phenianul le-ar putea face în contrapartidă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua coreea de nord lansari de rachete