x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Numărul agresiunilor sexuale în armata americană a continuat să crească în 2018

SUA: Numărul agresiunilor sexuale în armata americană a continuat să crească în 2018

02 Mai 2019   •   21:05
SUA: Numărul agresiunilor sexuale în armata americană a continuat să crească în 2018

Numărul agresiunilor sexuale în armata americană a continuat să crească în 2018, o evoluţie care l-a determinat pe şeful interimar al Pentagonului, Patrick Shanahan, să anunţe joi că hărţuirea sexuală va fi considerată infracţiune de justiţia militară, transmite AFP.

Conform unui raport anual al Pentagonului, numărul cazurilor de agresiuni şi de infracţiuni sexuale aduse la cunoştinţa autorităţilor militare a fost de 7.623 în 2018, o creştere cu 13% faţă de 2017.

În intervalul menţionat, procentul de femei în forţele armate a crescut uşor, de la 16,3% la sfârşitul lui 2017 la 16,6% la finele lui 2018.

Cea mai mare creştere a numărului de cazuri semnalate s-a înregistrat, ca şi anterior, în rândurile unităţii de elită a puşcaşilor marini (23%), urmată de armata terestră (16,6%), US Navy (7%) şi forţele aeriene (4,3%).

Doar o treime însă din cazurile de agresiune sexuală sunt declarate de victime, o proporţie similară celor din anii precedenţi, atrage atenţia raportul Biroului de prevenire şi gestionare a agresiunilor sexuale, care estimează numărul real al acestor cazuri la 20.500.

'Cinstit vorbind, nu răspundem criteriilor morale pe care ni le-am stabilit şi propriilor noastre aşteptări', a arătat Shanahan.

El a cerut justiţiei militare să facă din hărţuirea sexuală o infracţiune, similar agresiunilor sexuale.AGERPRES

×
Subiecte în articol: statele unite agresiuni sexuale