x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Nu este responsabilitatea lui Putin de a alege viitorul preşedinte în Egipt

SUA: Nu este responsabilitatea lui Putin de a alege viitorul preşedinte în Egipt

de Agerpres    |    14 Feb 2014   •   00:50
SUA: Nu este responsabilitatea lui Putin de a alege viitorul preşedinte în Egipt
Sursa foto: SUA: Nu este responsabilitatea preşedintelui Putin de a alege viitorul preşedinte în Egipt

Statele Unite au avertizat joi că nu este responsabilitatea preşedintelui rus Vladimir Putin de a alege viitorul preşedinte în Egipt, după ce liderul de la Kremlin şi-a declarat sprijinul pentru mareşalul Abdel Fattah al-Sisi la alegerile prezidenţiale, relatează AFP.

"Desigur că noi nu susţinem niciun candidat şi nu cred că Statele Unite sau dl Putin trebuie să decidă cine ar trebui să conducă Egiptul. Poporul egiptean este cel care decide', a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Marie Harf.

Ea a fost întrebată după ce preşedintele Putin şi-a exprimat public sprijinul faţă de omul forte al Egiptului, mareşalul Abdel Fattah al-Sisi, în vizită la Moscova, în plină răcire a relaţiilor dintre Washington şi Cairo.

"Nu noi aprobăm un candidat şi nimeni altcineva din afara Egiptului", a subliniat dna Harf, într-un briefing cotidian. "Ştiu că aţi luat decizia de a vă prezenta candidatura la alegerile prezidenţiale din Egipt', a declarat Putin la întâlnirea cu al-Sisi, potrivit imaginilor transmise de televiziunea rusă. "Este o decizie extrem de responsabilă, implicarea într-o misiune pentru poporul egiptean. În numele meu şi în numele poporului rus, vă doresc să reuşiţi', i-a transmis Putin mareşalului al-Sisi.

×