x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA resping acuzaţiile Rusiei conform cărora Erdogan ar fi implicat în traficul de petrol cu gruparea Statul Islamic

SUA resping acuzaţiile Rusiei conform cărora Erdogan ar fi implicat în traficul de petrol cu gruparea Statul Islamic

02 Dec 2015   •   20:46
SUA resping acuzaţiile Rusiei conform cărora Erdogan ar fi implicat în traficul de petrol cu gruparea Statul Islamic

SUA resping acuzaţiile Rusiei conform cărora preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, familia sa şi alţi lideri turci ar fi implicaţi direct în comerţ ilegal de petrol cu gruparea jihadistă Statul Islamic, relatează DPA.

"Respingem hotărât ideea că turcii ar lucra în vreun fel cu Statul Islamic", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei americane, colonelul Steven Warren. "Este ridicol", a adăugat el.

Colonelul Steven Warren a precizat că traficul de petrol înspre Turcia se desfăşoară de mai mulţi ani şi că sunt depuse eforturi pentru a fi combătut.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi familia sa sunt direct 'implicaţi' în traficul de petrol al organizaţiei Statul Islamic, a denunţat miercuri ministrul adjunct rus al apărării, Anatoli Antonov, Rusia lansând astfel noi acuzaţii la adresa Turciei pe fondul tensiunilor în creştere dintre cele două ţări după ce aviaţia turcă a doborât la 24 noiembrie un avion militar rus la frontiera cu Siria.

"Principalul beneficiar al acestui petrol furat de la proprietarii legali - Siria şi Irak - este Turcia. Potrivit informaţiilor obţinute, în această afacere ilegală este implicată conducerea politică de vârf a ţării, între care preşedintele Erdogan şi familia sa", a acuzat ministrul rus, citat de TASS.

În replică, Erdogan a atras miercuri atenţia Rusiei că nu are dreptul să 'calomnieze' Turcia. "Nimeni nu are dreptul să profereze calomnii la adresa Turciei. Turcia nu şi-a pierdut valorile morale ca să cumpere petrol de la o organizaţie teroristă", a declarat Erdogan, aflat la Doha, în Qatar, potrivit AFP. ''Dacă aceste acuzaţii continuă, vom lua măsuri", a avertizat el.

×