x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA s-au retras oficial din UNESCO

SUA s-au retras oficial din UNESCO

12 Oct 2017   •   16:43
SUA s-au retras oficial din UNESCO

Statele Unite ale Americii au anunţat joi oficial decizia de a se retrage din Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), dorind să rămână în cadrul acestei organizaţii doar cu statutul de 'observator', informează agenţiile internaţionale de presă. 

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Heather Nauert, a precizat într-un comunicat faptul că directoarea generală a UNESCO, Irina Bokova, a fost notificată oficial cu privire la decizia luată de SUA, ce va deveni efectivă pe data de 31 decembrie. 

Statele Unite şi-au suspendat încă din anul 2011 contribuţia financiară la bugetul UNESCO, pentru a protesta faţă de primirea Palestinei ca membru cu drepturi depline în această organizaţie. 

În comunicatul emis joi de către Departamentul de Stat, retragerea SUA este motivată prin 'nevoia unei reforme fundamentale în cadrul organizaţiei' şi este deplâns totodată faptul că, în opinia Washingtonului, în interiorul UNESCO se manifestă continuu poziţii anti-Israel.AGERPRES

×