x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Şapte persoane au decedat în urma intemperiilor. Vremea se ameliorează

SUA: Şapte persoane au decedat în urma intemperiilor. Vremea se ameliorează

30 Dec 2018   •   13:00
SUA: Şapte persoane au decedat în urma intemperiilor. Vremea se ameliorează

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor asociate unei furtuni de zăpadă şi ploilor abundente care au afectat la sfârşitul săptămânii numeroase zone din Statele Unite unde vremea a început să se amelioreze sâmbătă, conform Agerpres.

Furtuna de zăpadă „Eboni” a început să scadă din intensitate sâmbătă, însă viscolul şi vântul deosebit de rece vor continua să afecteze statele New Mexico şi Texas din sud-vest, dar şi Montana din nord-vest.

Majoritatea alertelor de inundaţii asociate ploilor abundente emise pentru sud-estul a ţării au fost suspendate, potrivit serviciilor meteorologice.

După două zile în care orarul de zbor al aeronavelor a fost serios afectat de intemperii, perturbând planurile a milioane de americani în plin sezon al sărbătorilor de iarnă, traficul aerian a revenit treptat la normal.

Bilanţul în urma intemperiilor a crescut la şapte morţi, potrivit media americane.

Un adolescent în vârstă de 17 ani a murit vineri după-amiază în Iowa în urma unei coliziuni între două maşini, accident care ar fi fost provocat de gheaţa prezentă pe carosabil, potrivit poliţiei.

În Minnesota, unde ninsoarea abundentă a redus vizibilitatea, şi-au pierdut viaţa doi oameni: un pieton în vârstă de 51 de ani, decedat joi după ce a fost lovit de o camionetă dotată cu plug pentru zăpadă, şi o femeie de 47 de ani, care şi-a pierdut viaţa după ce autobuzul în care se afla a lovit un alt autovehicul.

O persoană a murit joi într-un accident pe o autostradă acoperită cu gheaţă din Kansas potrivit poliţiei, iar un bărbat de 37 de ani a fost victima unei coliziuni produsă în Dakota de Nord între maşina în care se afla şi un utilaj de deszăpezire.

O femeie de 58 de ani a fost ucisă după ce un arbore a căzut peste rulota sa miercuri seară, în Louisiana, iar o femeie care făcea o drumeţie împreună în statul Tennessee a decedat în timp ce încerca să traverseze un pârâu.

Căderile de zăpadă au provocat haos pe aeroporturile americane, peste 1.300 de zboruri au fost anulate şi 12.200 întârziate începând de joi, ziua în care au debutat intemperiile. În pofida eforturilor de deszăpezire a principalelor axe rutiere, numeroase drumuri au fost închise de autorităţi în statele Dakota de Nord şi de Sud, Minnesota, Iowa sau Arizona.

În sud, în Louisiana şi Mississippi au căzut ploi abundente, mai multe locuinţe fiind evacuate.

×
Subiecte în articol: sua vreme extrema eboni