x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Şase morţi, între care patru copii, într-un incendiu la New York

SUA: Şase morţi, între care patru copii, într-un incendiu la New York

08 Mai 2019   •   19:50
SUA: Şase morţi, între care patru copii, într-un incendiu la New York

Şase persoane, între care patru copii, şi-au pierdut viaţa miercuri într-un incendiu declanşat aparent accidental într-un apartament în cartierul Harlem din New York, au anunţat pompierii locali, relatează AFP.

Pompierii au fost chemaţi la ora 01:40 (05:40 GMT) la complexul rezidenţial situat la nord de Harlem şi care datează din 1910 şi este format din 40 de clădiri.

Întregul apartament la etajul 5 era deja în flăcări, iar pompierii ''au luptat intens pentru a stinge focul'', a declarat şeful pompierilor din New York, Daniel Nigro, în cursul unei conferinţe de presă la faţa locului, miercuri dimineaţa.

"Când au ajuns la camerele situate în partea din spate a acestui apartament de pe colţ, ei au găsit şase persoane decedate, patru copii şi doi adulţi (...) Sarcina noastră este de a salva vieţi, dar de data aceasta nu am reuşit ", a adăugat el.

Pompierii, care au declarat că incendiul a fost stins după mai mult de o oră şi jumătate de intervenţie a aproximativ 100 de pompieri, nu au furnizate date referitoare la numele sau vârstele victimelor.

Potrivit mass-media, copiii aveau vârste cuprinse între 3 şi 11 ani. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, dar pare să fie accidentală, a menţionat un purtător de cuvânt al pompierilor.

În New York a avut loc în decembrie 2017 cel mai grav incendiu din 1990, când un copil care se juca la o sobă de gaz a declanşat un incendiu într-o clădire din Bronx. Dezastrul s-a soldat cu moartea a 13 persoane.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua incendiu 6 morți