x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Senatul respinge două proiecte de reformă a imigraţiei

SUA: Senatul respinge două proiecte de reformă a imigraţiei

16 Feb 2018   •   07:01
SUA: Senatul respinge două proiecte de reformă a imigraţiei

Senatul Statelor Unite a votat joi împotriva a două proiecte de reformă a imigraţiei, afectând în continuare soarta aşa-numiţilor "Dreamers" (Visători) care sunt temporar protejaţi până la 5 martie, data limită pentru Congres de a ajunge la o soluţie durabilă la această problemă.

 

Această lipsă de consens privind imigraţia continuă să ameninţe persoanele ajunse ilegal în Statele Unite când erau copii, având un statut precar după ce preşedintele Donald Trump a abrogat decretul "DACA" (Deferred Action for Childhood Arrival) al predecesorului sau, Barack Obama, care proteja împotriva expulzării.

Senatul a respins mai întâi un text bipartizan ce deschidea calea naturalizării pentru "Dreamers", apoi a votat mai ferm împotriva unui proiect susţinut de Donald Trump.

Casa Albă a ameninţat mai înainte în timpul zilei că se va opune prin veto acordului bipartizan, văzut de unii ca fiind cea mai bună şansă de a ajunge la o reformă a imigraţiei, dacă Senatul reuşeşte să cadă de acord.

Senatul a votat pentru acest text cu 54 de voturi contra 45, dar nu a reuşit să atingă pragul majorităţii calificate (60 de voturi din 100 necesare).

Senatul a respins apoi proiectul susţinut de Donald Trump, cu numai 39 de voturi pentru, în timp ce 14 republicani au decis să voteze cu democraţii. AGERPRES

×