x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA - Simulare de atac nuclear

SUA - Simulare de atac nuclear

de Anca Aldea    |    05 Oct 2007   •   00:00

Autorităţile americane au anunţat organizarea unei simulări a unui atac terorist virtual.

Presa şi autorităţile americane au anunţat in ultimele zile că simularea vizează testarea capacităţii de reacţie a serviciilor de intervenţie, a personalului medical, a forţelor de poliţie şi a oficialilor de rang inalt care trebuie să adopte decizii dificile pentru a salva vieţi.

Potrivit unui responsabil de la Departamentul pentru Securitate Internă, care a avut o intervenţie in cadrul Congresului american, Statele Unite vor organiza exerciţiul care poartă denumirea TOPOFF 4 intre 15 şi 20 octombrie. In timpul simulării vor fi detonate bombe radioactive false in trei regiuni din SUA: in nord-vest (statul Oregon), in sud-vest (statul Arizona) şi in Insula Guam din Oceanul Pacific, unde este amplasată o bază americană. "Majoritatea oamenilor nu va şti că in aceste zone are loc o operaţiune, a spus Michael Murphy de la biroul din Arizona al Departamentului de Stat.


MOBILIZARE. La exerciţiul coordonat şi monitorizat de Departamentul pentru Securitate Internă vor fi mobilizaţi cel puţin 15.000 de oficiali la nivel local, regional şi naţional, precum şi mai multe zeci de observatori internaţionali, informează Reuters. Agenţia de presă aminteşte că la exerciţiul de anul trecut a fost testată capacitatea de reacţie in cazul mai multor atacuri simultane comise in statele Connecticut şi New Jersey.

×
Subiecte în articol: externe