x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA solicită Germaniei ajutor militar în lupta împotriva grupării ISIS

SUA solicită Germaniei ajutor militar în lupta împotriva grupării ISIS

12 Dec 2015   •   18:43
SUA solicită Germaniei ajutor militar în lupta împotriva grupării ISIS
Sursa foto: Robert D. Ward

SUA au solicitat Germaniei mai mult ajutor militar în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), la o săptămână după ce parlamentul a aprobat un plan privind implicarea Berlinului în campania antiteroristă din Siria, scrie sâmbătă revista germană Der Spiegel, preluată de Reuters.

Potrivit Der Spiegel, ministrul american al apărării, Ashton Carter, a trimis o scrisoare prin care cere o contribuţie militară mai mare din partea Berlinului.

În prezent, misiunea germană prevede desfăşurarea a şase avioane Tornado de recunoaştere, a unei fregate pentru protejarea portavionului francez Charles de Gaulle, a unor avioane de realimentare în aer şi a unui contingent de până la 1.200 de militari.

Decizia este un răspuns la solicitarea Franţei de după atacurile de la Paris soldate cu 130 de morţi, dar Germania nu intenţionează să lanseze lovituri aeriene în Siria.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a confirmat că scrisoarea a fost primită de la SUA şi în prezent conţinutul său este analizat, fără a furniza detalii suplimentare.

Peste 3.000 de militari germani sunt în prezent desfăşuraţi peste hotare, iar misiunea din Siria le va creşte numărul cu până la 1.200. Ministrul apărării, Ursula Von der Leyen, doreşte şi trimiterea a 650 de militari în Mali pentru a ajuta armata franceză în lupta împotriva islamiştilor jihadişti.

Sursa: AGERPRES 

×