x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Suntem extrem de sceptici la afirmaţiile potrivit cărora rebelii sirieni ar fi putut folosi arme chimice

SUA: Suntem extrem de sceptici la afirmaţiile potrivit cărora rebelii sirieni ar fi putut folosi arme chimice

06 Mai 2013   •   23:15
SUA: Suntem extrem de sceptici la afirmaţiile potrivit cărora rebelii sirieni ar fi putut folosi arme chimice

Statele Unite s-au declarat luni 'extrem de sceptice' în ce priveşte folosirea armelor chimice de către rebelii din Siria, după o afirmaţie în acest sens făcută de un membru al comisiei de anchetă a ONU, informează AFP. 'Suntem extrem de sceptici cu privire la afirmaţiile potrivit cărora opoziţia (siriană) ar fi putut folosi arme chimice', a afirmat purtătorul de cuvânt al executivului, Jay Carney. 'Considerăm că este mult mai probabil ca recurgerea la arme chimice să fie pusă pe seama regimului' condus de preşedintele Bashar Al-Assad, a adăugat el în cursul briefingului de presă cotidian.

'După toate probabilităţile, regimul Al-Assad poate folosi arme chimice în Siria. Credem că armele se află sub control, dar ştim, de asemenea, că regimul Al-Assad a demonstrat că este capabil de escaladarea violenţei împotriva poporului sirian', a comentat la rândul său un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Patrick Ventrell.

Anterior, tot în cursul zilei de luni, un responsabil cu rang înalt din cadrul diplomaţiei de la Washington a menţionat că Statele Unite nu dispun de 'informaţii care să permită să se tragă concluzia că rebelii au capacitatea sau intenţia de a desfăşura sau utiliza astfel de arme'.

×