x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA trimit la Bucureşti un nou însărcinat cu afaceri, până la numirea unui ambasador

SUA trimit la Bucureşti un nou însărcinat cu afaceri, până la numirea unui ambasador

de Marina Constantinoiu    |    23 Iun 2014   •   16:03
SUA trimit la Bucureşti un nou însărcinat cu afaceri, până la numirea unui ambasador

Actualul însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, va fi înlocuit de Dean Thompson, începând din iulie, relatează romanian-insider.com.

Dean Thompson are studii universitare în domeniul ştiinţelor politice, este specializat în problemele cu Rusia, în chestiuni de securitate internaţională şi studii strategice.

Thompson a fost consul general al Statelor Unite la Calcutta, în India, până în luna august a anului 2011. Înainte a mai lucrat pentru Departamentul de Stat al SUA, între iulie 2006 şi iulie 2010. A fost şef al secţiei economice şi comerciale a Ambasadei SUA în Sri Lanka, din iulie 2003 până în iulie 2006, ofiţer politic la Ambasada SUA din Paraguay, între 1997 şi 1999, potrivit profilului său postat pe reţeaua LinkedIn.

Între iulie 2008 şi iulie 2009 a monitorizat evenimentele de la nivel global 24 de ore, şapte zile din şapte, 365 de zile pe an, la Departamentul de Stat, Centrul de Operaţiuni, în slujba secretarului de Stat al SUA.

Noul însărcinat cu afaceri care va sosi la Bucureşti are şi un cont pe reţeaua de socializare Facebook, precum şi unul la Twitter, unde, de altfel, şi precizează că este căsătorit, are trei copii şi doi câini.

El va reprezenta interesele SUA în România până la numirea unui nou ambasador în ţara noastră. SUA nu au numit un ambasador în România de la plecarea lui Mark Gittenstein, în decembrie 2012.



×