x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Vicepreşedintele Joe Biden se va ocupa de iniţierea politicilor privind armele după masacrul din Connecticut

SUA: Vicepreşedintele Joe Biden se va ocupa de iniţierea politicilor privind armele după masacrul din Connecticut

de Agerpres    |    19 Dec 2012   •   16:29
SUA: Vicepreşedintele Joe Biden se va ocupa de iniţierea politicilor privind armele după masacrul din Connecticut
Sursa foto: SCOTT OLSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Preşedintele Barack Obama l-a mandatat pe vicepreşedintele Joe Biden cu iniţierea de politici care să abordeze violenţa legată de arme în contextul apelurilor la acţiune în urma masacrului de săptămâna trecută de la o şcoală din statul Connecticut, soldat cu 26 de morţi, dintre care 20 de copii, transmite agenţia de ştiri Reuters, citată de Agerpres.

Liderul de la Casa Albă urmează să facă miercuri anunţul oficial privind noua sarcină a lui Joe Biden. Potrivit Casei Albe, Obama nu ar urma să anunţe decizii de politică, ci să expună procesul prin care administraţia americană va înainta în privinţa acestui dosar.

Barack Obama a mai apelat şi în trecut la Biden pentru a-i încredinţa roluri în iniţiative de politică de înalt nivel, aşa cum au fost eforturile de a obţine în 2011 un compromis împreună cu republicanii din Congres privind reducerea deficitului.

Misiunea lui Biden - de a coordona procesul prin care diverse agenţii guvernamentale vor formula politici în urma atacului de la Newtown - survine la câteva zile după evenimentul care a generat un protest naţional şi solicitări de a se depune eforturi mai mari pentru a limita violenţa cauzată de folosirea armelor.

Masacrul de la Connecticut a fost al patrulea atac cu armă soldat cu mai multe victime din SUA în acest an.

Preşedintele a lansat un apel la acţiune la serviciul religios de duminică de la Newtown, cerând schimbări la modul în care SUA abordează chestiunea violenţei legate de arme. Obama a spus că în următoarele săptămâni va face uz de toate puterile pe care i le oferă funcţia pentru a iniţia acţiuni menite a preveni producerea de astfel de tragedii în viitor.

Totuşi, controlul asupra armelor a fost una dintre priorităţile codaşe ale majorităţii politicienilor americani, din cauza popularităţii extrem de răspândite a armelor în America şi a influenţei Asociaţiei Naţionale a Armelor, puternica organizaţie de lobby din industria armelor.

×
Subiecte în articol: Joe Biden arme barack obama masacru violenta