x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vrea să impună sancțiuni statelor care refuză deportarea propriilor cetățeni

SUA vrea să impună sancțiuni statelor care refuză deportarea propriilor cetățeni

11 Apr 2020   •   10:08
SUA vrea să impună sancțiuni statelor care refuză deportarea propriilor cetățeni

Administraţia SUA vrea să impună sancţiuni privind vizele acordate acelor state care refuză sau amână nejustificat să-și accepte proprii cetăţeni deportaţi din Statele Unite în timpul pandemiei cu coronavirus, transmite Reuters.

Într-un memorandum adresat aseară secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, preşedintele Donald Trump a făcut referire la nevoia de a asigura "repatrierea cetăţenilor străini care încalcă legile SUA". El a cerut Departamentului Securităţii Interne să notifice Departamentul de Stat dacă guvernul vreunei ţări "refuză sau amână nejustificat" să-şi primească înapoi cetăţenii.

Ordinul va fi în vigoare până la sfârşitul anului 2020 şi nu se limitează doar la unele state dar nu precizează care sunt acestea.

În termen de o săptămână de la primirea notificării, Departamentul de Stat trebuie "să iniţieze un plan de a impune sancţiuni privind vizele" dacă Departamentul pentru Securitate Internă stabileşte că o ţară care nu acceptă persoane deportate amână sau împiedică operaţiunile "necesare pentru a răspunde pandemiei în desfăşurare".

La 21 martie, invocând pandemia de coronavirus, administraţia Trump a impus noi reguli la frontiere. Administrația americană poate deporta rapid persoane, fără a mai trece prin procedurile standard de imigraţie.

Oficialităţile vamale au expulzat aproape 7.000 de migranţi din Mexic, de la intrarea în vigoare a noilor proceduri. 

Trump a făcut din reducerea imigraţiei un obiectiv central al administraţiei sale. 

×
Subiecte în articol: sua trump deportari