x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Succes pe Youtube: Bruiaj-fulger împotriva Angelei Merkel

Succes pe Youtube: Bruiaj-fulger împotriva Angelei Merkel

de Mihaela Matachita    |    23 Sep 2009   •   00:00

O înregistrare video în care apar zeci de persoane mobilizate prin Internet pentru a perturba o adunare electorală a Angelei Merkel prin strigăte de "Yeaahh" la cea mai mică frază pronunţată de cancelarul german a fost printre cele mai accesate miercuri pe Youtube.

AFP a precizat că cel puţin 240.000 de persoane au vizionat înregistrarea, care durează circa un sfert de oră şi care a fost realizată vineri seara la Hamburg, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile legislative de duminică. Zecile de tineri agitau pancarte pe care scria "Toţi în cor: yeaahh!". Într-o altă manifestare-fulger, la Meinz, 150 de persoane s-au amestecat în mulţimea de simpatizanţi ai CDU veniţi să asculte sloganurile antinucleare ale Angelei Merkel. AFP prognoza că nici mitingul de închidere a campaniei, sâmbătă seara, la Berlin, nu va fi scutit de bruiaje.

Mobilizarea s-a făcut pe site-ul Flickr, unde se putea vedea afişul anunţând sosirea Angelei Merkel la Hamburg. Alături de fraza "Vine cancelarul" era adăugat de mână "Toţi în cor: yeaahh". De atunci, afişul este de vânzare pe e-Bay, în profitul unui centru de primire pentru şomeri. Reluată pe bloguri, informaţia s-a propagat rapid, şi pe Twitter s-a lansat îndemnul pentru perturbarea reuniunii de la Hamburg prin acest "daaaa" ironic.

×
Subiecte în articol: externe