x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suedia, cea mai bună ţară pentru imigranţi

Suedia, cea mai bună ţară pentru imigranţi

11 Iul 2017   •   15:20
Suedia, cea mai bună ţară pentru imigranţi

Suedia a fost clasificată ca fiind cea mai bună ţară din lume pentru imigranţi, în faţa Canadei şi a Elveţiei. Australia şi Germania se află, de asemenea, în top cinci destinaţii, conform US News and World Report.

S-au realizat studii pe mai mult de 21.000 de oameni de peste tot din lume pentru “Cea mai bună ţară”, iar o parte din date au fost folosite pentru a creea lista imigranţilor.

Criteriile pe baza cărora s-a întocmit topul s-au bazat pe stabilitatea economică a statului, pe egalitatea din interiorul statului, cât şi pe locul unde majoritatea şi-ar dori să trăiască.

Sistemul Suediei de bunăstare socială a reprezentat un factor decisiv, cât şi decizia statului de a primi un număr mare de refugiaţi.

De asemenea, prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a vorbit de multe ori despre beneficiile pe care le acordă imigranţilor şi, în mod deosebit, refugiaţiilor. “Diversitatea este puterea noastră”, a declarat Justin Trudeau anul acesta.

Canada este pregătită să primească 300.000 de imigranţi în 2017.

SUA găzduieşte cei mai mulţi imigranţi, însă Australia este cea care are cei mai mulţi imigranţi raportat la populaţie, aceştia reprezentând 28.2% din totalul populaţiei.

Celelalte state favorabile pentru imigranţi sunt: Norvegia, SUA, Olanda, Finalanda şi Danemarca.  În ciuda aşteptărilor, SUA nu se plasează printre poziţiile fruntaşe ale clasamentului, ci se situează pe locul 17.

După ce Marea Britanie va ieşi din UE, este de aşteptat ca numărul imagranţilor din aceste ţări să crească. The Independent scria anul trecut că numărul britanicilor care au aplicat pentru cetăţenie suedeză s-a dublat după referendumul pentru Brexit.

Sursă: The Independent

×
Subiecte în articol: suedia imigranti brexit