x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suedia, dispusă să găzduiască negocieri asupra conflictului din Yemen

Suedia, dispusă să găzduiască negocieri asupra conflictului din Yemen

31 Oct 2018   •   13:48
Suedia, dispusă să găzduiască negocieri asupra conflictului din Yemen

Suedia doreşte să găzduiască negocieri conduse de Naţiunile Unite între părţile beligerante din Yemen, a anunţat ministrul de externe suedez Margot Wallstrom, informează miercuri dpa. 

"Am primit o solicitare din partea Naţiunilor Unite, în care suntem întrebaţi dacă putem pune la dispoziţie un loc unde trimisul ONU să poată reuni părţile" beligerante, a declarat Wallstrom pentru postul Swedish Radio, în timpul unei vizite la Oslo, Norvegia. 

"Trebuie să amintim că aceasta este cea mai mare criză umanitară pe care o avem în lume şi trebuie - UE împreună cu ONU - să-l susţinem în continuare pe Martin Griffiths, care este trimisul ONU, şi este bine să încercăm să facem un efort pentru a organiza negocieri politice", a adăugat şefa diplomaţiei suedeze. 

Wallstrom nu a avansat o eventuală dată pentru aceste negocieri, subliniind că se intenţionează ca procesul să înceapă după încetarea ostilităţilor. 

Situaţia din Yemen, unde o coaliţie arabă sub comandă saudită sprijină forţele guvernamentale împotriva rebelilor houthi, susţinuţi de Iran, este descrisă de ONU drept cea mai gravă criză umanitară din lume la ora actuală. 

Conflictul s-a soldat cu peste 10.000 de morţi până în prezent şi face să planeze ameninţarea unei 'foamete uriaşe' iminente care ar putea afecta 14 milioane de persoane, adică jumătate din populaţie, potrivit secretarului adjunct general pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: suedia yemen conflict negocieri