x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suedia interzice adunările mai mari de 50 de persoane, în cadrul eforturilor antiepidemice

Suedia interzice adunările mai mari de 50 de persoane, în cadrul eforturilor antiepidemice

27 Mar 2020   •   16:55
Suedia interzice adunările mai mari de 50 de persoane, în cadrul eforturilor antiepidemice

Suedia a decis, vineri, interzicerea adunărilor mai mari de 50 de persoane, în cadrul măsurilor adoptate pentru încetinirea răspândirii coronavirusului, în contextul în care în această ţară sunt peste 3.000 de cazuri şi 92 de decese.

Suedia, care a optat pentru măsuri mai puţin dure decât alte ţări europene, a decis vineri interzicerea adunărilor mai mari 50 de persoane, după ce anterior fuseseră interzise cele de peste 500 de persoane, informează cotidianul Le Figaro.

"Într-o şedinţă extraordinară a Consiliului de miniştri s-a decis vineri limitarea adunărilor la cel mult 50 de persoane, pe baza unei recomandări a Agenţiei de Sănătate Publică", a declarat premierul Suediei, Stefan Lofven.

Interdicţia va intra în vigoare duminică. Persoanele care încalcă reglementarea riscă amenzi sau închisoare de până la şase luni.

"Dacă nu este absolut necesar să călătoriţi, rămâneţi acasă. Situaţia este serioasă", a adăugat premierul.

În Suedia se înregistrează 3.046 de cazuri de coronavirus şi 92 de decese.

În contextul pandemiei, Suedia, spre deosebire de alte ţări europene, a menţinut deschise şcolile, restaurantele şi cafenelele, încurajând copiii să continue activităţile sportive.

Mediafax

×
Subiecte în articol: suedia coronavirus