x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Supradoză de anestezic

Supradoză de anestezic

de Irina Cristea    |    26 Aug 2009   •   00:00
Supradoză de anestezic
Sursa foto: Phil Klein/Reuters

Rezultatele toxicologice arată, dincolo de orice dubiu, că Michael Jackson a murit în urma administrării unei supradoze de propofol - un anestezic extrem de puternic.



O supradoză dintr-un anestezic extrem de puternic l-a ucis pe Michael Jacskon, relatează mass-media din SUA. Jurnaliştii americani au intrat în posesia unui document oficial din cadrul anchetei - mandatul de percheziţie asupra mai multor birouri ale medicului personal al artistului, Conrad Murray. Doctorul, aflat în colimatorul Poliţiei încă de la începutul investigaţiei privind decesul lui Michael, este suspectat de omucidere.

Rezultatele testelor toxicologice efectuate până în prezent arată că anestezicul care a provocat stopul cardiac şi moartea cântăreţului se numeşte propofol (Diprivain). Doza administrată lui Michael a fost prea mare, iar cel care i-a injectat-o este chiar doctorul Conrad Murray. Acum, Poliţia şi agenţii federali încearcă să descopere în birourile din Houston ale medicului dovezi care să vină în sprijinul acuzaţiei de omucidere.

10 MINUTE
În ziua în care Michael a murit, Murray se afla chiar la domiciliul artistului, pentru a-i administra calmantele fără de care nu putea dormi.
Doctorul i-a dat cântăreţului mai multe medicamente, inclusiv o doză de 25 de miligrame de propofol, administrat intravenos, la ora locală 10:40, potrivit mandatului de percheziţie.

Jackson era "foarte obişnuit" cu propofolul şi se referea la acest medicament ca la porţia lui de "lapte", din cauza aspectului lăptos al substanţei, indică acelaşi document.

La primele ore ale zilei de 25 iunie, Murray i-a mai dat lui Jackson doze de Valium, Ativan şi Versed. După ce şi-a primit doza de propofol, Jackson a adormit. Medicul a stat lângă el aproximativ 10 minute, după care a părăsit camera pentru două minute. Când s-a întors, Jackson nu mai respira, se arată în documentul citat.

Rezultatele autopsiei lui Michael Jackson nu au fost făcute publice, dar surse din Poliţie spun că medicul legist a stabilit că a fost vorba despre omucidere, informează BBC. Deşi Murray a fost anchetat de Poliţie, el nu a fost numit în mod oficial suspect. Medicul neagă orice implicare în decesul lui Michael Jakson.

Surse din presa americană au declarat că procurorii doresc să formuleze împotriva lui Conrad Murray o acuzaţie mult mai gravă decât cea de omor prin imprudenţă, dar, în lipsa elementului motivaţional, acuzaţia de crimă nu va putea fi dovedită în tribunal.

×