x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SURPRINZATOR! CIA MARTURISESTE TOT despre OZN-urile din anii '50

SURPRINZATOR! CIA MARTURISESTE TOT despre OZN-urile din anii '50

01 Ian 2015   •   15:14
SURPRINZATOR! CIA MARTURISESTE TOT despre OZN-urile din anii '50

“The truth is out there”, un citat care aduna in jurul povestii cu omuleti mai mari sau mai mici, verzi sau de alta culoare, toti fanii Dosarelor X.

Si adevarul a venit, pe Twitter, din tastatura CIA, cea care a dorit sa faca lumina in ceea ce priveste numeroasele rapoarte despre aparitia OZN-urilor din anii ‘50.

Comentand pe tema despre cel mai popular subiect al anului 2014, CIA a nominalizat raportul privind activitatile sale din anii ’50 referitor la aparitia obiectelor zburatoare neidentificate - The CIA and the U-2 Program 1954-1974, trimitand un link catre documentul respectiv, publicat pentru prima data in 1998, si adaugand sagalnic "It was us" ("Noi am fost").

#1 most read on our #Bestof2014 list: Reports of unusual activity in the skies in the '50s? It was us. http://t.co/BKr81M5OUN (PDF 9.26MB)

— CIA (@CIA) December 29, 2014

Cele 272 de pagini ale documentului citat de CIA ofera o imagine cat se poate de interesanta asupra evenimentelor din anii ’50-’60, cand au fost inregistrate o multime de rapoarte privind observarea unor obiecte zburatoare neidentificate.

Documentul, scris de Gregory Pedlow and Donald Welzenbach, dezvaluie implicarea CIA in proiectul de dezvoltare al avionului supersonic de spionaj U-2 si cum testele de zbor la mare altitudine ale acestuia au condus la un efect secundar neasteptat – cresterea spectaculoasa a numarului de raportari despre prezenta unor obiecte zburatoare neidentificate.

La mijlocul anilor ’50, cele mai multe curse aeriene civile aveau un plafon de zbor intre 10 si 20.000 de picioare, in timp ce cele militare zburau undeva sub 40.000 de picioare.
Majoritatea incidentelor raportate s-au petrecut in primele ore ale inserarii si au provenit din partea pilotilor unor curse de linie aflate in zbor de la est la vest. Iata si explicatia: atunci cand soarele cade sub linia orizontului, un avion zburand la o altitudine de 20.000 de picioare se afla intr-un intuneric complet. Aflate pe aceeasi directie de zbor cu avionul de linie, dar cu 40.000 de picioare mai sus, aripile argintii ale unui avion militar supersonic pot capta si reflecta razele soarelui astfel incat pentru cei aflati la altitudine mai mica, poate parea cuprins de flacari.

Din fericire, pentru cei care inca vor sa mai creada in existenta extraterestrilor, in document CIA revendica doar jumatate din numarul de cazuri in care au fost implicate OZN-uri.


×