x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SURPRIZĂ! Siria REFUZĂ CATEGORIC orice intervenție terestră străină împotriva Statului Islamic

SURPRIZĂ! Siria REFUZĂ CATEGORIC orice intervenție terestră străină împotriva Statului Islamic

09 Feb 2015   •   20:06
SURPRIZĂ! Siria REFUZĂ CATEGORIC orice intervenție terestră străină împotriva Statului Islamic

Siria refuză orice intervenție a unor trupe terestre străine pe teritoriul său pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), a declarat luni ministrul sirian de externe, Walid Mouallem, la Damasc, relatează AFP.

Mouallem a indicat, printre altele, că Iordania nu a răspuns unei cereri siriene de a coordona eforturile împotriva SI, după anunțul din 3 februarie privind executarea de către jihadiști a unui pilot iordanian. ''Nu există până în prezent o cooperare între Siria și Iordania în domeniul luptei împotriva terorismului'', a subliniat Mouallem într-o conferință de presă cu omologul său belarus, Vladimir Makei.

''Referitor la informațiile din presă privind o eventuală intrare a unor trupe terestre în Siria, noi spunem în mod clar că nu vom permite nici o încălcare a suveranității siriene. N-avem nevoie de aceste forțe terestre. Armata siriană întreprinde această misiune cu curaj'', a mai spus Mouallem.

Peste 210.000 de persoane au fost ucise de la declanșarea conflictului în Siria în martie 2011 și aproape jumătate din populație a fost nevoită să se refugieze.

×