x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suspectul din Dallas a făcut parte din armata americană desfăşurată în Afganistan

Suspectul din Dallas a făcut parte din armata americană desfăşurată în Afganistan

09 Iul 2016   •   10:30
Suspectul din Dallas a făcut parte din armata americană desfăşurată în Afganistan
Sursa foto: Foto: Facebook.com

Micah Johnson, identificat de mass-media din SUA ca principalul trăgător prezumtiv în atacul care a ucis cinci poliţişti joi la Dallas, a fost un rezervist în armata terestră americană, cu o desfăşurare mai ales în Afganistan, a declarat Pentagonul vineri, relatează AFP.

Micah Johnson a făcut parte din armata desfăşurată în Afganistan din noiembrie 2013 până în iulie 2014, potrivit informaţiilor comunicate de o purtătoare de cuvânt a US Army, Cynthia Smith. El a fost soldat, specializat în zidărie şi tâmplarie.

Cinci poliţişti au fost ucişi şi alţi şapte răniţi la Dallas într-un atac comis de cel puţin un bărbat înarmat, care a declarat că a vrut să ucidă albi înainte de a muri vineri după intervenţia unei forţe de elită.

Potrivit mass-media americane, principalul suspect este un negru de 25 de ani, Micah Johnson, care trăia la Mesquite, o suburbie a oraşului Dallas.

El nu avea antecedente penale şi nu era afiliat niciunui grup radical.

Potrivit şefului poliţiei din Dallas David Brown, presupusul atacator a susţinut că a acţionat singur.

Potrivit statelor de serviciu comunicate de US Army, rezervistul Micah Johnson a fost mobilizat pentru trei perioade de la 6 luni la 1 an între 2009 şi 2015, în brigada 420 de geniu din Seagoville, Texas.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: dallas suspect Micah Johnson atac armat sua