x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de locuințe, sub amenințarea incendiilor de vegetație în apropiere de Los Angeles

Sute de locuințe, sub amenințarea incendiilor de vegetație în apropiere de Los Angeles

10 Iun 2018   •   14:00
Sute de locuințe, sub amenințarea incendiilor de vegetație în apropiere de Los Angeles

Un puternic incendiu de vegetaţie, supranumit "Focul de Sud", ameninţă peste 200 de locuinţe din Newhall, o comunitate din Santa Clarita, aflată la o distanţă de 50 de kilometri nord-est de oraşul american Los Angeles, notează duminică agenţia Xinhua. 

Incendiul, raportat iniţial sâmbătă în jurul orei locale 14:45 (09:45 GMT) în zona estică a autostrăzii Golden State, a mistuit în primele patru ore 160 de acri de teren. 

Circulaţia spre nord pe Autostrada 5 a fost suspendată şi au fost emise două ordine de evacuare pentru regiunile locuite din apropiere, conform informaţiilor publicate de media locale care au precizat că peste 200 de locuinţe erau ameninţate de flăcări. 

În înregistrările video publicate online de postul CBS pot fi văzute mai multe elicoptere pentru stingerea incendiilor care survolează zona şi aruncă apă deasupra liniilor de înaltă tensiune din zona unui canion în timp ce flăcările ard pe marginea acestuia iar fumul negru se ridică în atmosferă. 

Comitatul Los Angeles a făcut apel către autorităţile din oraşul Los Angeles şi din alte localităţi vecine să ajute la stingerea flăcărilor. 

Nu au fost înregistrate victime în urma acestui incendiu de vegetaţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: los angeles incendii de vegetatie