x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de mii de case fără curent după trecerea furtunii Amelie în Franța

Sute de mii de case fără curent după trecerea furtunii Amelie în Franța

03 Noi 2019   •   15:00
Sute de mii de case fără curent după trecerea furtunii Amelie în Franța

Aproximativ 140.000 de case au rămas duminică fără electricitate, după ce puternica furtună Amelie a lovit sâmbătă noapte coasta atlantică a Franţei, cu vânturi violente şi precipitaţii abundente, potrivit AFP.


Amelie, prima furtună de toamnă din Franţa, a măturat coasa atlantică fără să provoace victime, dar lăsând în urma sa pagube materiale şi numeroşi copaci prăbuşiţi.

Şi sud-estul Franţei a fost afectat de intemperii, ploi abundente şi inundaţii. Pe coasta atlantică Amelie s-a abătut de două ori, la primele ore ale dimineţii de duminică şi apoi din nou la prânz.

Potrivit institutului meteorologic Meteo France, rafale de vânt de 163 km/h s-au înregistrat în zona litoralului la Cap Ferret (sud-vest), de 146 km/h la  Belle-Ile (vest) sau de 139 km/h la  l'Ile-de-Ré. Vântul a suflat cu intensitate şi în zonele centrale, cu rafale de 121 km/h la Bordeaux.

Furtuna "se îndreaptă spre interior şi pierde lent din intensitate", anunţat Meteo France duminică dimineaţă.

În sud-vestul ţării aproximativ 140.000 de case au rămas duminică fără curent, potrivit companiei de electricitate Enedis.

Departamentele Gironde, Landes, Pyrénées-Atlantiques şi Dordogne au fost în principal afectate, potrivi furnizorului Enedis

Agenţia meteo franceză a avertizat duminică populaţia cu privire la rafalele de vânt intense de peste 100 km/h .

Se prognozează ca furtuna să se îndrepte spre est şi să scadă din intensitate în cursul zilei de duminică.

Furtuna Amelie a determinat suspendarea mai mult curse de tren şi închiderea unor porţiuni de drum în numeroase regiuni ale ţării, unde locuitorii au fost sfătuiţi să rămână acasă.AGERPRES

×
Subiecte în articol: furtună Amelie franta