x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de moscoviţi protestează împotriva lui Vladimir Putin. Din maşină

Sute de moscoviţi protestează împotriva lui Vladimir Putin. Din maşină

de Mediafax    |    29 Ian 2012   •   13:08
Sute de moscoviţi protestează împotriva lui Vladimir Putin. Din maşină

Sute de moscoviti au manifestat la bordul masinilor, duminica, pentru a cere alegeri libere in Rusia si impotriva premierului Vladimir Putin, candidat la alegerile prezidentiale din martie, mergand pe centura care inconjoara centrul capitalei ruse, relateaza AFP.

Sute de vehicule, decorate cu panglici si baloane albe - culoarea miscarii de contestare a puterii - se deplasau pe aceasta artera circulara, provocand importante ambuteiaje, au constatat jurnalistii AFP.

Aceasta actiune, denumita "inelul alb", a fost organizata prin retele sociale pe Internet de catre "Liga alegatorilor", o miscare creata de jurnalisti, bloggeri, scriitori si artisti pentru a coordona manifestatiile in favoarea unor alegeri prezidentiale democratice la 4 martie.

Soferii au claxonat pe tot traseul acestei manifestatii, iar numerosi trecatori ii salutau agitand si ei, la randul lor, panglici albe.

Regimul rus se confrunta din decembrie cu cel mai important val de proteste de la preluarea puterii de catre Vladimir Putin in 2000. Acesta a fost declansat de alegerile legislative marcate, potrivit opozitiei si observatorilor, de fraude.

O noua reuniune a opozitiei este prevazuta pentru 4 februarie in centrul Moscovei. Organizatorii spera sa reuneasca cel putin 50.000 de persoane.

×