x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de persoane arestate în timpul protestelor din Tunisia

Sute de persoane arestate în timpul protestelor din Tunisia

11 Ian 2018   •   14:47
Sute de persoane arestate în timpul protestelor din Tunisia

Peste 300 de protestatari au fost arestaţi, iar armata a fost mobilizată în mai multe oraşe din Tunisia, după ce proteste violente au cuprins întreaga ţară, pentru a treia seară la rând, în ciuda ameninţării unui represiuni a securităţii, scrie The Guardian.

În Thala, în apropiere de graniţa cu Algeria, au fost trimise mai multe trupe, după ce protestatarii au dat foc clădirii securităţii naţionale, forţând poliţia să se retragă din oraş, potrivit declaraţiilor unui martor.

Protestele antiguvernamentale au curprins oraşele din Tunisia de luni, inclusiv staţiunea turistică Sousse.

Cauza imediată a protestelor este preţul impus de guvern, cât şi taxele crescute, care vor ridica preţul produselor de bază, dar care sunt sunt esenţiale pentru îndepărtarea deficitului şi satisfacerea creditorilor internaţionali.

Factorii pe termen lung includ nivelul ridicat de sărăcie şi lipsa locurilor de muncă pentru tineri, în special pentru absolvenţi.

“În jur de 330 de perosane implicate în acţiuni de sabotaj şi furt au fost arestate noaptea trecută”, a spus purtătorul de cuvânt al ministrului de interne, Khelifa Chibani, afirmând că numărul persoanelor arestate de la începerea protestelor a ajuns la 600.

 

×