x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de proteste așteptate în SUA împotriva politicii lui Donald Trump în domeniul imigrației

Sute de proteste așteptate în SUA împotriva politicii lui Donald Trump în domeniul imigrației

30 Iun 2018   •   19:30
Sute de proteste așteptate în SUA împotriva politicii lui Donald Trump în domeniul imigrației

Sute de proteste sunt aşteptate sâmbătă în numeroase oraşe de pe întreg teritoriul Statelor Unite împotriva politicii dure a administraţiei Donald Trump privind imigraţia, mai ales în ceea ce priveşte separarea familiilor de migranţi, relatează dpa. 

La proteste sunt aşteptate sute de mii de persoane. 

"Niciun copil nu ar trebui închis într-o cuşcă. Să punem capăt detenţiei familiilor şi să reunim copiii cu familiile lor", a afirmat organizatorul protestelor, coaliţia "Families Belong Together". 

Mai mult de 2.000 de copii au fost separaţi de părinţii lor la graniţa dintre SUA şi Mexic în ultimele săptămâni şi plasaţi în centre de detenţie sau daţi în grija unor familii adoptive. Politica administraţiei Trump a strârnit critici în Statele Unite şi în străinătate, iar la câteva zile Trump a semnat un ordin executiv care le permite copiilor de imigranţi să rămână împreună cu părinţii lor pe parcursul procedurilor legale. 

Majoritatea copiilor care au fost separaţi de familiile lor înainte de semnarea ordinului nu au fost încă reuniţi cu părinţii lor. Casa Albă a afirmat că ordinul nu este unul pe termen lung şi a cerut Congresului să adopte reforma privind imigraţia. 

O primă demonstraţie este programată să înceapă la ora 11:00 locală (15:00 GMT) în capitala Washington, unde sute de femei au fost arestate joi în timp ce protestau în Congres, fiind apoi eliberate. 

Mai mulţi congresmeni ai Partidului Democrat şi-au declarat sprijinul pentru protestatari. 

Donald Trump, ales în funcţie în 2016, şi-a desfăşurat campania electorală promiţând să adopte o poziţie mai dură asupra imigranţilor, în special a celor proveniţi din Orientul Mijlociu şi America Latină.

AGERPRES

×