x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de turişti plătesc sume uriaşe ca să omoare girafe (FOTO)

Sute de turişti plătesc sume uriaşe ca să omoare girafe (FOTO)

22 Ian 2012   •   12:53
Sute de turişti plătesc sume uriaşe ca să omoare girafe (FOTO)

Barbati, femei si familii calatoresc si platesc sume uriase pentru a omori girafe, Daily Mail publicand imagini socante cu acest "sport".

Vezi FOTOGRAFIILE cu girafele omorate

Sute de turisti platesc pana la 12.000 de euro pentru trei-cinci zile de vanatoare in parcurile safari din Africa. Daca mai adauga 1.800 de euro, ei pot pastra cadavrul animalului. Unii platesc taxidermisti (specialisti in impaiere) si iau acasa capul sau pielea girafelor ucise.

Numarul girafelor din lume este in scadere, de la 140.000 in 1988, la 80.000 in prezent, vanatul acestora fiind inca legal in state precum Africa de Sud, Namibia si Zimbabwe. Specia este amenintata cu extinctia, iar in tari ca Angola, Mali sau Nigeria nu mai exista niciun exemplar.

"Unii vanatori vin din Marea Britanie, dar cei mai multi sunt din America de Nord, Germania, Rusia sau Scandinavia. Cel mai rau lucru intr-o astfel de vanatoare este ca vanatorii pot rata tinta si rani girafele, animalele suferind enorm", a declarat doctorul Julian Fennessy, de la un centru de conservare a animalelor.

Fennessy a mai spus ca si din cauza braconajului ilegal numarul girafelor a scazut, precizand ca se pun capcane, animalele prinse suferind continuu zile intregi pana cand vanatorii se intorc pentru a le omori.

×
Subiecte în articol: animale vănătoare braconaj girafa