x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe T. May: Parlamentul se va pronunța asupra Brexit înainte de Crăciun

T. May: Parlamentul se va pronunța asupra Brexit înainte de Crăciun

25 Noi 2018   •   15:30
T. May: Parlamentul se va pronunța asupra Brexit înainte de Crăciun

Premierul britanic Theresa May a declarat că parlamentul de la Londra va vota termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană înainte de Crăciun, informează duminică dpa.
''Ziua de astăzi marchează sfârşitul negocierilor noastre de ieşire cu UE, dar marchează totodată începutul unei dezbateri naţionale cruciale în ţara noastră în următoarele câteva săptămâni'', le-a declarat May ziariştilor la Bruxelles, unde liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminică în cadrul unui summit extraordinar acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra.
''Înainte de Crăciun, membrii parlamentului se vor pronunţa prin vot asupra acestui acord. Va fi unul dintre cele mai semnificative voturi pe care parlamentul îl va da pentru mulţi ani'' de acum încolo, a adăugat ea. ''De acest vot va depinde dacă vom avansa împreună către un viitor mai luminos sau dacă vom deschide uşa pentru şi mai multe divizări şi incertitudine'', a apreciat premierul britanic.
May le-a cerut parlamentarilor britanici să susţină acordul şi a declarat că nu numai că acesta este cel mai bun acord posibil pe care ea l-a putut obţine, dar şi singurul oferit, relatează Reuters. Într-o conferinţă de presă desfăşurată după summitul extraordinar de la Bruxelles, May a dat asigurări că acum va încerca să-i convingă pe parlamentarii britanici să sprijine acordul, prin publicarea de analize şi prin discuţii cu cetăţenii.
''Dacă oamenii îşi închipuie că încă mai putem negocia, nu este cazul. Acesta este acordul pe care îl avem pe masă, cel mai bun acord posibil, singurul posibil'', a insistat May, potrivit France Presse. 

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: brexit Theresa May