x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taifunul Bopha a ucis peste 700 de oameni în Filipine. 880 de persoane sunt date dispărute (VIDEO)

Taifunul Bopha a ucis peste 700 de oameni în Filipine. 880 de persoane sunt date dispărute (VIDEO)

11 Dec 2012   •   08:51
Taifunul Bopha a ucis peste 700 de oameni în Filipine. 880 de persoane sunt date dispărute (VIDEO)

Bilanţul victimelor provocate de Bopha, taifunul cel mai puternic care a afectat Filipinele în acest an, depăşeşte 700 de morţi, au anunţat astăzi autorităţile.
Bopha, care a traversat sudul arhipelagului în noaptea de marţi spre miercuri, săptămâna trecută, a provocat moartea a cel puţin 714 persoane, majoritatea în insula Mindanao, potrivit Biroului pentru securitate civilă.

Numărul persoanelor dispărute este de 880, multe dintre ele ar putea figura printre cele 257 de cadavre recuperate, dar neidentificate.

Aproximativ 115.000 de locuinţe au fost distruse şi peste 116.000 de persoane se aflau în continuare, marţi, în refugii, majoritatea instalate în clădiri publice, unde vor rămâne timp de mai multe luni înainte de construirea unor noi case.

ONU a lansat luni un apel la ajutor internaţional, sperând să obţină 65 de milioane de dolari din partea Statelor Unite pentru ajutorarea supravieţuitorilor.

Bopha este taifunul cel mai puternic care a afectat Filipinele de la Washi, cel care a provocat moartea a 1.200 de persoane în decembrie 2011, în special în nordul Mindanao.

×
Subiecte în articol: taifunul Bopha disparuti cadavre