x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taifunul Nari a lovit partea de nord a Filipinelor. Primul bilanţ indică 12 morţi (VIDEO)

Taifunul Nari a lovit partea de nord a Filipinelor. Primul bilanţ indică 12 morţi (VIDEO)

12 Oct 2013   •   19:20
Taifunul Nari a lovit partea de nord a Filipinelor. Primul bilanţ indică 12 morţi (VIDEO)

Partea de nord a Filipinelor a fost traversată sâmbătă de taifunul Nari, care a provocat moartea a cel puţin 12 persoane şi a lăsat două milioane de persoane fără energie electrică.  Nari a atins coastele de est ale ţării vineri, spre ora 16.00 GMT (19.00, ora României), smulgând copaci din rădăcină şi piloni, după care s-a îndreptat spre vest, traversând regiuni fertile pe pe insula principală, Luzon.

De asemenea, cel puţin şapte persoane, inclusiv pescari, au fost date dispărute. "Au existat relativ puţine victime, însă multe zone au fost inundate", a declarat Eduardo del Rosario, conducătorul Consiliului naţional filipinez pentru reducerea şi gestionarea riscurilor de catasfrofă.

Aproximativ 37 de localităţi din centrul insulei Luzon, o zonă în care locuiesc 2,1 milioane de persoane, au fost private de electricitate, a anunţat Biroul regional al Apărării Civile. Numeroase acoperişuri ale locuinţelor au fost smulse de rafale violente de vânt, iar drumurile au fost blocate de copaci smulşi din rădăcină.

Taifunul a ocolit capitala Manila, unde autorităţile au avertizat că există riscul unor inundaţii în metropola cu peste 12 milioane de locuitori.




×
Subiecte în articol: Taifunul Nari filipine