x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taiwan, a doua ţară din Asia care interzice eutanasierea animalelor fără stăpân

Taiwan, a doua ţară din Asia care interzice eutanasierea animalelor fără stăpân

06 Feb 2017   •   11:51
Taiwan, a doua ţară din Asia care interzice eutanasierea animalelor fără stăpân

Taiwan a interzis eutanasierea animalelor fără stăpân aflate în adăposturi devenind astfel a doua ţară din Asia care adoptă această măsură, a anunţat luni Consiliul Agriculturii, informează DPA. 

Legea, care a intrat în vigoare sâmbătă după ce a trecut prin legislativul din Taiwan în 2015, a adus modificări la Actul de Protecţie a Animalelor în vederea stopării uciderii câinilor şi pisicilor fără stăpân declaraţi adoptabili. Măsura a permis adăposturilor o perioadă de doi ani pentru a face pregătirile necesare în vederea aplicării noilor reglementări"Acestea sunt vieţi, chiar dacă e vorba de câini sau de pisici. Astăzi anunţăm politica zero eutanasieri", a declarat într-o conferinţă de presă Huang Jin-Cheng, ministru adjunct în Consiliul Agriculturii, potrivit Apple Daily. 

Anterior, animalele fără stăpân din Taiwan erau eutanasiate după ce erau ţinute 12 zile în adăposturi. 

Cel mai mare număr de animale fără stăpân ucise prin eutanasiere într-un an a fost de 100.000, potrivit unui comunicat al Consiliului. 

Agerpres scrie că acest subiect a devenit unul de interes naţional după ce anul trecut, în luna mai, medicul veterinar Chien Chih-cheng s-a sinucis folosind medicamente utilizate în cadrul procesului de eutanasiere. Ea a încercat astfel să atragă atenţia asupra acestei practici. 

India a fost primul stat din Asia care a interzis eutanasierea animalelor din motive culturale şi religioase.

×
Subiecte în articol: taiwan cainii strazii