x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii au încercat să-l ucidă pe Prinţul Harry! Vezi ce s-a întâmplat la baza din Afganistan

Talibanii au încercat să-l ucidă pe Prinţul Harry! Vezi ce s-a întâmplat la baza din Afganistan

de Mediafax    |    15 Sep 2012   •   06:11
Talibanii au încercat să-l ucidă pe Prinţul Harry! Vezi ce s-a întâmplat la baza din Afganistan

Un atac impotriva taberei Bastion din sudul Afghanistanului unde este stationat printul Harry s-a soldat vineri seara cu doi morti in randul coalitiei ISAF, printul Harry aflandu-se in afara oricarui pericol, conform declaratiilor ISAF, citate de Mediafax.

Asaltul cu arme usoare si cu ajutorul obuzelor si/sau rachetelor a inceput aproape de miezul noptii, ora locala, (22:30, ora Romaniei), a declarat sergentul Bob Barko Jr. de la centrul de presa al ISAF. Nicio activitate nu este in prezent raportata in jurul bazei britanice, situata in provincia foarte instabila Helmand, a adaugat acesta.

"Conform informatiilor de care dispunem, printul Harry, supranumit capitanul Wales, este in afara oricarui pericol", a declarat acest pentru AFP.

Doi membri ai fortei ISAF au murit in atac, a anuntat sergentul Barko Jr. adaugand ca cel putin alti cinci soldati au fost raniti, fara a preciza nationalitatea victimelor.

ISAF nu a precizat daca atacul a inceput asupra taberei Bastion sau asupra taberei adiacente Leatherneck.

Conform unui responsabil american al apararii aflat sub anonimat, cei doi soldati ucisi erau puscasi marini americani.

Un al responsabil american a calificat atacul drept "complex". Printul Harry se afla la marginea bazei care adaposteste soldatii NATO.

×