x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tânăr din Michigan acuzat că a ameninţat anagajaţii CNN

Tânăr din Michigan acuzat că a ameninţat anagajaţii CNN

23 Ian 2018   •   12:44
Tânăr din Michigan acuzat că a ameninţat anagajaţii CNN

Un tânăr din Michigan a fost arestat pentru că a ameninţat că va omorî angajaţii CNN, după ce a telefonat la sediul CNN de mai multe ori. “Ştiri false. Vin să vă împuşc pe toţi”, a spus acesta, potrivit The Guardian.

Brandon Griesemer a apărut în faţa tribunalului federal din Detroit, vineri, acuzat de folosirea comunicaţiilor interstatale pentru a face ameninţări.

Griesemer,  în vârstă de 19 ani, ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. 

FBI a afirmat că Griesemer a sunat la CNN în Atlanta, Georgia, de aproximativ 22 de ori între 9 şi 10 ianuarie, timp în care a făcut ameninţări violente împotriva membrilor reţelei şi remarci rasiste.

Agentul special Sean Callaghan a afirmat că Griesemer se referea la reţeaua de ştiri ca fiind “ştiri false”. Preşedintele Donald Trump a folosit în mod repetat aceeaşi denumire faţă de jurnalişti şi a distribuit imagini pe site-urile de socializare în care apare atacând un logo CNN.

“Sunt pe drum acum pentru a împuşca echipa CNN... Vin să vă omor”, a spus Griesemer unui operator telefonic de la CNN, în timpul unui apel.

“Vin după tine CNN. Sunt mai deştept decât tine. Mai puternic decât tine. Am mai multe arme decât tine. Mai mulţi oameni. Echipa ta este pe punctul de a fi împuşcată în câteva ore”, a mai spus acesta, ulterior, într-un alt apel telefonic.

CNN a afirmat într-o declaraţie publicată luni că este în contact cu forţele de oridine şi că face tot ce este posibil pentru a-şi apăra personalul. “Luăm orice ameninţare faţă de angajaţii CNN, de peste tot, foarte în serios. Aceasta nu este o excepţie”.

×