x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost prinsă furând prăjituri la două ore după ce se plânsese la televizor că nimeni nu o angajează pentru că e grasă

A fost prinsă furând prăjituri la două ore după ce se plânsese la televizor că nimeni nu o angajează pentru că e grasă

29 Mar 2013   •   18:18
A fost prinsă furând prăjituri la două ore după ce se plânsese la televizor că nimeni nu o angajează pentru că e grasă

O tânără de 24 de ani şi 140 de kilograme a fost invitata unei emisiuni tv în care a vorbit despre discriminarea la care este supusă pe motiv că este grasă, afirmând că nu îşi poate găsi o slujbă pentru că nimeni nu vrea să o angajeze pentru felul în care arată.

Printre cei care au urmărit emisiunea în care a apărut Jay Cole, din oraşul englezesc Kent, s-au aflat şi poliţiştii care au fost chemaţi, două ore mai târziu, să investigheze un furt de prăjituri şi alte produse alimentare dintr-un magazin.

Aceştia au urmărit imaginile luate de camerele de supraveghere şi şi-au dat seama că hoaţa este chiar Jay Cole, femeia pe care o văzuseră la televizor în acea dimineaţă.

Tânăra furase prăjituri, produse de patiserie, biscuiţi, sandviciuri, o sticlă de şampanie şi băuturi carbogazoase.

În timpul emisiunii matinale, tânăra de 140 de kilograme se plânsese că nu poate găsi o slujbă din cauza discriminării pe motive de greutate la care este supusă.

"Nu vreau să trăiesc din ajutor social, ceea ce fac de la 18 ani. Însă sunt o victimă a discriminării pe motiv de greutate. Dacă merg la un interviu, angajatorii îşi dau ochii peste cap. De ce să mă schimb? O slujbă ar trebui să fie acordată ţinâdu-se cont de calificarea pe care o ai, nu de felul în care arăţi", a spus tânăra la televizor.

În baza emisiunii şi a imaginilor camerelor de securitate din magazinul Sainsbury, de unde aceasta a furat prăjiturile, tânăra a fost identificată de poliţişti, care au constatat că aceasta nu este la prima abatere.

Imaginile o arată tot pe ea furând produse alimentare, printre care şi prăjituri, şi în data de 27 februarie.

Poliţia i-a dat tinerei o avertizare (sistemul englezesc permite astfel de măsuri în cazuri minore pentru a se evita un proces penal) şi au pus-o să restituie contravaloarea produselor, adică 19,50 lire la primul furt şi 42 de lire la al doilea. 

×